Illerjakt!

Kommentarer inaktiverade för Illerjakt! 90

20130212-090336.jpg
Jag och Douglas var hemma hos Lisa och John och tittade på film, vi åt chokladpudding med grädde och hade det jättemysigt! När vi sen åkte hem med Douglas kära mor så berättade hon om promenaden de tog med Kajsa och då hade dem sett en iller! Så jag började genast kolla på illerforum och ser att en vildfärgad hade rymt ca5mil härifrån, det måste ju vara hon! Kontaktade ägaren men fick svar på natten, då hade jag och Kajsa varit ute ca 2h och letat med en pipleksak.

Jag hade en långlina och lät henne gå hur fult som helst, hon förstod direkt att vi letade efter något. Vi spejade över åkern, men hon markerade aldrig så vi gick vidare. Varje gång jag stannade och lyssnade så stannade hon och lyfte på öronen! Hon visste att vi var på jakt, men inte efter vad! Tillslut får hon upp ett spår, spårar jätteintensivt genom buskar och trädgårdar. Jag berömmer henne och kravlar efter, hon följde något djur helt klart! Men vad för djur har jag ingen aning om, hon har förr lett mig till rävar på natten. Tillslut kom vi fram till Kajsas slutstation … på framsidan av ett hus satt en sur och rädd stackars katt och blängde på Kajsa. Kajsa smög fram och skulle kolla om katten var rädd, för att sedan jaga den. Men jag berömde henne (innan hon skrämde den mer) och ropade så gick vi vidare! Tyvärr hittade vi ingen iller :(
Men jag har knutit en rosa bajspåse där illern sågs sist och mailat ägaren och hoppas innerligt att hon kommer hem igen! Hade gärna letat mer idag om jag inte skulle hem :(

Kommentera med Facebook

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet