Hundlöpet

0 237

För femte året i rad gick Hundlöpet av stapeln. Denna gång ute på Djurgården i Stockholm.  Hundlöpet är ett lopp för dig som vill röra på dig tillsammans med din hund och andra hundintresserade. Man kan springa, jogga eller gå. Tanken bakom är att på ett roligt sätt inspirera hundägare att använda löpning tillsammans med hund som motionsform.

Hundlöpet hölls i år på Djurgården i Stockholm. Initiativtagare och grundare till Hundlöpet är Thomas Melén. År 2010 var antalet startande 38 personer med sina hundar. Intresset är stort och loppet finns redan i Sundsvall, Göteborg, Malmö och Stockholm. Planen inför 2015 är att Hundlöpet ska utökas med ytterligare en stad. Det pågår just nu en omröstning där alla kan vara med och rösta och den stad som får flest röster, står som vinnare.

Hundlöpet

Thomas Melén

Ekipagen får välja på en bana på fem eller tio kilometer.

Man kan välja att sig igenom banan på tre olika sätt och på fem eller tio km.

Löpare = för dig som vill ta stegen lite oftare för att öka farten.
Joggare= för dig också vill hinna njuta lite av omgivningen.
Powerwalk= för dig som går i rask takt men alltid med en fot i marken.

hundlöpet

Vanligtvis består ett ekipage alltid av en hund och en hundförare, men efter att det inkommit önskemål om fler former så uppfann Thomas Hybrid/Mixen. Där kan man delta:

– En person med två hundar
– Två personer på en hund.
– Deltagare under 15 år tillsammans med en vuxen
– En person och en hund och ex. barnvagn, permobil etc.

Vinnare

Fler och fler anmäler sig varje år och i år hade över 300 personer anmält sig i Stockholm. Den som tog hem första platsen i år på fem km, var Madelene Nord. I klassen tio km vann Mattias Jonsson Korpelin.

Hundlöpet

Mattias Jonsson Korpelin

Se resultatlistan här

Inför 2015

Loppet i Stockholm var det sista för i år, men redan nu förbereder man för 2015. För den som vill öva lite inför nästa år finns Hundpasset.  En grupp träffas ett tio -tal gånger och man lär ut bl.a. löpteknik och hur man förebygger skador. Hundarna tränas samtidigt att springa med andra hundar.

Hundlöpet

Maria Fabach

vimeddjur@gmail.com

 

 

 

 

 

Kommentera med Facebook

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet