Harunge tog sig in i hundrastgård

0 1078

En liten harunge lyckades idag ta sig in i en hundrastgård i Tullinge, söder om Stockholm. En av hundarna – Santos, som var där och lekte fick syn på den och tog upp den i munnen för att visa sin matte.

harunge

Mitt emellan en lekplats och en skola ligger hundrastgården där den lilla harungen lyckades ta sig in. En av hundarna i rastgården fick syn på den och bestämde sig för att visa upp sitt fynd för matte.

Eva – Santos matte märker att Santos står och nosar vid något vid staketet. Han vägrade komma när jag ropade på honom, berättade Eva. Då gick jag för att se efter vad det var. Han lyfte då upp harungen i munnen och gick mot mig och då bara skrek jag loss! Han släppte direkt.

harunge

– Tur att min hund är så snäll och tog den så försiktig, säger matte Eva. Eftersom harungen befann sig i chock och man inte visste om den har inre skador, så kopplades Djurambulansen in och harungen fick köras till veterinären för undersökning. Efter det väntar en plats hos viltrehabiliterare, innan det är dags för den att släppas ut i det fria igen.

harunge

Generellt sätt gäller att man ska alltid låta djurungar ligga kvar, eftersom mamman oftast finns i närheten. I detta fall var harungen så olämpligt placerad så att man bedömde att det var en alltför stor risk att avvakta för att se om mamman skulle återvända.

Maria Fabach

maria@vimeddjur.se

Kommentera med Facebook
Tagged with: , ,

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet