Myggmedel till hund

0 277

Myggmedel till hund

Jag undrar om det finns något myggmedel som är lämplig att använda till hunden? Hittar inget i djuraffärerna och apoteket vågar inte svara på om det man har till människor är okej att använda på hundar.

Tack på förhand!

Susan

Hanna svarar:

Hej Susan!

Generellt så rekommenderas inte myggmedel för människor till hund, detta på grund av att hundar gärna slickar sig och på så vis får i sig medlet. I djuraffär finns det ofta olika insektssprejer att hitta, framförallt mot fästingar, dessa, och även fästingskydd i form av bland annat Shoo tag och Scaliborhalsband har viss verkan mot mygg, vissa upplever att man nästan helt slipper myggen medans andra inte ser någon större effekt. Man kan även testa citronbaserade produkter. Utöver detta rekommenderas att man försöker undvika utevistelse på kvällen i de värsta myggområdena och att man använder sig av myggnät.

Med vänliga hälsningar,

Veterinär Hanna

Kommentera med Facebook
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet