Kattfakta – visste du detta om katten?

0 7193

Lipande-katt-veckans-bild-13

Här kommer 10 roliga fakta om katter. Visste du detta om katten?

  1. Katter har 32 muskler i varje öra.
  2. När katten är vänligt inställd blinkar den lätt med ögonen eller sluter ögonen och ler med munnen. Är den vaksam, rädd eller i en konflikt spärrar den upp ögonen. Att stirra någon i ögonen är en aggressiv signal för katten.
  3. Om en katt blir rädd lägger den morrhåren bakåt, den kan göra samma sak vid slagsmål för att skydda morrhåren. Vid nyfikenhet vinklar katten den morrhåren framåt.
  4. Vanliga smeknamn som vi använder är misse och kisse, men även “kissemiss” och “kissekatt”. “Fräs” är ett gammalt namn, som härstammar från  “frässe”, som är en dialekt och benämning på fullvuxna hankatter. 
  5. Människor som lever med katter lever längre, är mindre stressade och får färre hjärtinfarkter.
  6. En katt kan hoppa fem gånger sin egen höjd.
  7. Det finns ca 500 miljoner tamkatter i världen.
  8. Katter hör ljud en halv oktav högre än hundar. 
  9. Katten andas 20-30 andetag varje minut.
  10. Den äldre katten får ofta problem med tandsten. Det går att förebygga med att ge katten torrfoder som större delen av födan.
Kommentera med Facebook
Tagged with: ,

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet