Djurens betydelse

0 134

Denna artikel är sponsrad av Svenska spelsajter.eu.

Våra kära djur har sedan många år figurerat i sagor, berättelser, filmer och reklam. De ger ett fantastiskt inslag och kan spela många olika roller och skapa en känsla många kan relatera till.

Djur i sagor
För barn är det ibland i sagorna de kommer i kontakt med djur för första gången. Att djur förekommer i sagor går långt bak i tiden. På 1600-talet skrev man fabler på vers. En fabel är en berättelse där t.ex. djur eller växter kan prata eller uppföra sig likt vi människor. Ofta har fabeln en sensmoral. Ett känt citat är ” den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”. Det kommer från en fabel som handlar om en hund som ser sin egen spegelbild i vattnet och tror sig se en annan hund med en större köttbit i munnen. Hunden släpper köttbiten för att ta den andra biten och hans egen bit flöt bort i strömmen.

Kända filmhundar
Lassie är nog en av våra kändaste filmhundar och filmen bidrog nog till att rasen collie som Lassie var blev en väldigt populär hundras. Filmen handlar om en fattig familj som tvingas sälja sin hund som de älskar djupt. Men Lassie rymmer tillbaka till sin familj. Det blir en lång riskfylld vandring som rör upp många känslor.
 St. bernhardshunden Båtsman är också en filmhund som har gått få förbi. Han spelade en stor roll i ”Vi på Saltkråkan”.  Där han var barnens ständiga följeslagare.

En känd tecknad hund som har varit populär både på tv och i serietidningar är Scooby-Doo.  Han är en del i ett mysteriegäng som avslöjar alla möjliga slags brottslingar. Som karaktär föreställer han en ganska feg och rädd gran danois. Scooby -Doo är också ett amerikanskt mediavarumärke och finns både som tryck på vanliga kläder och som utklädningskläder för maskerad och kalas.

Djur i media
Att djur tar sig in i människors hjärta är något som man har tagit till vara på även i reklamvärlden. Vem kan motstå ett par bedjande hundögon eller en kattunge som rusar fram till matskålen för att den älskar just det fodret. Men djur förekommer inte bara i reklam för djurprodukter. Man använder djur allt mer i alla möjliga reklamsammanhang. Oavsett om man gillar att spela på hästar eller inte så är det nog inte många som undgått den otroligt söta hästen Vinnie. Han figurerar i en hel del reklamfilmer för ATG där han gör olika saker. T.ex. springer på löpband eller dansar loss på Norrtäljes gator. En av deras mest kända reklamer ”ingen dröm är för stor”, drar riktigt igång moderskänslorna. På något sätt blir det reklam man kommer ihåg.
Det finns få ställen där djur inte figurerar i reklam. Ett exempel är spelsajter. svenskaspelsajter.eu är ett samlingsställe för olika spelsajter. Spelsidor med bonus handlar om olika sidor på nätet för poker, odds, casino, bingo och andra spel. Du kan spela på skoj eller om pengar med en bonus på svenskaspelsajter.eu.
Glöm inte att man enligt svensk lag måste ha fyllt 18 år för att få spela.
* Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Svenska spelsajter.eu.

 

 

 

Kommentera med Facebook
Tagged with:

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet