När du inte är i närheten

0 122

När du inte är i närheten så saknar jag att mjukt puffa min panna mot ditt ansikte. Då inser jag att du kanske tycker att jag både är irriterande och störande. Jag tycker att det är ganska gulligt. Det betyder att jag älskar dig.

När du inte är i närheten, ligger jag i solen och andas lugnt. Jag tänker på dig och väntar på att du skall komma tillbaka. Jag har insett att det inte är någon  idé att sitta vid dörren och vänta, utan jag låter tiden gå och ligger och sover.

När du inte är i närheten, så inser jag vilken kärlek och lyx du har omger mig med. Du stryker alltid min kropp   när jag är i ditt knä och du gör alltid middag till mig.

Du städar alltid upp min röra som jag orsakar och säger att du älskar mig. Ibland kan jag se att du skulle kunna göra vad som helst för att göra mig glad, även om jag kräks på golvet.

När du inte är i närheten är jag helt utlämnad.  Jag betraktar målningarna på väggen. Där är du där är jag där är vi- jag gillar fotona på oss.

Du verkar vara glad över att vara med mig och jag är glad över att få vara med dig, varje dag!

Ibland kan jag inte tro att du faktiskt väljer mellan mig och många andra och kommer till slutsatsen att du tycker bäst om mig. Jag väljer inte dig, även om jag tycker om dig men du väljer faktiskt mig. Gör det mig lycklig?
När du inte är i närheten så ålar jag omkring under sängen för att leta efter några av dina tillhörigheter för att jag saknar din doft när du inte är här.
Jag undrar varför du hela tiden lämnar mig. Jag känner fängslad och ensam. Jag vet inte vad jag skall göra av mitt liv vissa dagar. Världen känns liten och jag klättrar på väggarna bokstavligt, ibland klöser jag dem. Jag tror att om jag klöser på samma punkt varje dag, så kommer jag ut någon dag på något sätt. När du inte är i närheten så sitter jag förmodligen på fjärrkontrollen och sätter på tv:n antagligen för att jag inte förstår hur man stänger av den. När reklamen är på, så skrattar jag på insidan, du är snäll och generös.

När du inte är i närheten så försöker jag öppna varje byrå, hoppfull om att kunna dra ut något därifrån. En tursam dag sprider jag blommor över hela ditt golv, sedan ser jag på när du städar upp detta, det är min enda glädje. När du inte är i närheten så tänker jag på hur andra ser på mig. Många missförstår mig.
När du tar med dig någon hem och jag på en gång och ser att den personen inte är som mig eller dig!

Så fort de ser mig så verkar de inte tycka om mig. De blir upprörda och de skyller på mig, att jag blir arg på dem. Jag förstår inte dina andra vänner. Varför är du på deras sida? Jag har hört att du sagt att vi inte kommer överens naturligt att vi är som vitt och svart, ying och yang, katt och hund. Jag inte ens vad en hund är just nu

När du inte är i närheten, så tänker jag på något som du borde tänka på också, vem är jag?

Skriven av:  Klara Joelsson

English version

Kommentera med Facebook
Tagged with:

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet