9 somriga saker du kan göra med din hund

0 804

För många hundägare är det otänkbart att semestra utan sin hund. Här kommer tips på 9 saker du kan göra med din hund i sommar.

Hund tränar med sin matte

Fotograf: Linda Åkesson

 

Ut och campa
Har du ett tält eller möjlighet att låna ett tält så passa på att utnyttja allemansrätten. Ta med dig hunden slå upp tältet på en mysig plats – gärna vid vatten så ni båda kan bada. Och njut!
Vissa campingplatser har t.o.m aktiviteter för hundar.

Gratis hundträning
Håll utkik efter gratis träningspass sommartid. Både företag och privatpersoner brukar anordna träffar. Eller så kanske du kan anordna en själv?

Gå på bio
Packa picnick korgen och ta med hunden på en härlig filmkväll på sommarbio.

Gå på hundcafe
Om du inte har provat det tidigare så gå på ett mysigt hundcafe’ och träffa andra hundmänniskor.

Ta en spadag
Gå igenom pälsen grundligt med borsten, bada hunden i ett härligt schampo, klipp hundens klor o.s.v. Ta hand om din hund från nos till svanstipp.

Gå på hundyoga
Hundyoga eller Doga som kallas för hund är en trevlig aktivitet att göra tillsammans. Håll utkik efter prova på pass!

Ta en simtur
Det finns många badställen som numera tillåter hundar där ni kan ta en svalkande simtur  tillsammans.

Besök Hundalandet
Om du besöker Österlen i sommar, ta en tripp till Hundalandet. Det är ett lekland för hundar med “valpsinnet kvar.

Vandra i naturen
Packa hundens klövjeväska, din ryggsäck och ger er av för en härlig dag i naturen. Det finns företag som organiserar vandringar med egen hund. En klövjeväska är en väska som hunden själv bär. Den ska innehålla allting som hunden kan tänkas behöva för en vandring i naturen.

 

Kommentera med Facebook

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet