Djurrättsmarchen

0 16

Den 7:e oktober 2017 är det dags för Djurrättsmarchen för första gången. Den går genom tre stora städer samma dag.  människor träffas för att marchera och upplysa om djurs rättigheter. Vi fick en pratstund med Daniel Rolke från Djurrättsalliansen innan.

Det är första gången vi anordnar Djurrättsmarschen där vi bjudit in Sveriges alla organisationer, grupper och djurhem att delta, säger Daniel.
 
Varför valde ni just Stockholm, Göteborg  Malmö?
Det är tre av Sveriges största städer och vi har stora lokalgrupper där som kan vara delaktiga i att anordna demonstrationerna och av den anledningen har vi valt dem.
 
Hur kommer det att gå till t.e.x? hur långt går ni?
Vi kommer att ha tal i början och slutat av marschen och sedan gå olika långt i de olika städerna. Vi hoppas att det blir givande både för deltagare och åskådare.”
 
Hur många räknar ni med kommer att uppsluta?
Vi räknar med några hundra personer i varje stad.
 
Vad önskar ni uppnå med detta?
Vi vill belysa att vi är många som bryr oss om djuren och som står på deras sida och för deras talan denna dag. Vi hoppas att makthavare ska se oss och ta vårt budskap på allvar och att fler ska börja engagera sig för djurens rättigheter.
 
Har ni företag som sponsrar detta?
Nej.
 

Vilken målgrupp tror ni det är lättast att påverka?

Vi tror och hoppas på den yngre generationen. Många väljer att äta mer växtbaserat och väljer även bort päls och gör andra djurvänliga val i vardagen.

Kommentera med Facebook

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet