Håll koll på ditt djur med GPS – tracker

0 38

Funderar du på vad din katt är när du är på jobbet? Eller önskar du att din hund kunde höra dig när den lyckats rymma. Då kanske en GPS -tracker kan vara något. Med dagens utvecklade trackers kan man t.e.x höra vad som händer där där djuret befinner sig och spela in ord som kan ge hunden eller katten order som exempelvis ligg  eller kom hem.

GPS -spårarna har blivit mindre och mindre och med fler funktioner och används idag också för att spåra djur. Man fäster helt enkelt den lilla sändaren på djurets halsband och kan sen följa var djuret befinner sig genom en mobiltelefon.

Användbart vid jakthundar
Att som jägare hålla koll på var sin hund befinner sig är viktigt. Det skyddar hunden om den springer bort och gör det enklare för hundägaren att se inom vilket område den befinner sig.

Ta reda på din katts revir
Har du många gånger funderat på hur stort revir din katt har? Undrat vem den träffar, om någon granne matar den eller hur mycket din katt rör på sig varje dag? Allt det och mycket mer kan man enligt tillverkarna få reda på med hjälp av GPS – sändare. 

Även till hästar
Man kan även  sätta GPS – tracker på hästar. På så sätt kan man få ett meddelande om hästen rymmer från hagen och sen även spåra den och få upp på kartan var den befinner sig.  Man kan också via GPS se hur hästen rör sig och vad den gör vid olika tidpunkter på dygnet.

Kommentera med Facebook

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet