Recept på hundgodis i jul

0 11

Julen närmar sig med stormsteg och många håller på för fullt med julbaket. Här kommer tre recept på hundgodis som är superlätt att göra så att även din fyrbenta älskling får lite hembakat i jul. 

Julstjärnor med blåbär

2 Ägg

1 och 1/2 dl kokosmjöl

1 msk kokosnötsolja

3-4 matskedar av kokosmjöl 1/2 dl blåbär

Sätt ugnen på 160 ° C. knäck 2 ägg i en skål och ställ åt sidan. Blanda mandelmjöl, kokosnötsolja och blåbär tillsammans i en skål. blanda i ägget och rör ihop. Degen blir väldigt våt. Börja lägga i din kokosmjöl en tesked åt gången. konsistensen ska vara  lätt att rulla men inte kletig. bilda lagom stora bollar. Kavla ut degen och skär ut hjärtan. Tips: Stänk lite kokosmjöl på toppen av din deg för att hålla det från att hålla fast i kakskärarna. Placera dina hjärtan på bakplåtspapper. ställ in i ugnen på 15-18 minuter eller tills det blir knaprigt. Garnera med blåbär.

kokosbollar utan choklad
hundgodis hundrecept

1/3 dl kokosolja
1/2 mosad banan
2 1/2 dl havregryn
1/3 dl kokosflingor
2 dl kokosmjöl


1. Tillsätt kokosolja, jordnötssmör och havregryn till matberedare och blanda väl.
2. Rulla det till bollar.
3. Rulla varje boll försiktigt i kokosen.
4. Placera på en platt bricka  med bakpapper, ställ in i kylen i 30 minuter och servera.

Frozen yougurt
3 dl laktosfri naturell yogurt
1 banan
1 tesked honung


1. Mixa ingredienserna i en mixer eller matberedare.
2. Häll upp i istärningar.
3. Ställ i frysen i 30 minuter. Sedan är det klart att servera.

Kommentera med Facebook

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet