Djurens helg på Solvalla så här såg det ut 2015

0 1075

Den 15-16 augusti 2015 var det Djurens helg på Solvalla. Man kunde ta med både barnen och hunden för att träffa diverse olika djur. Allt från afrikanska pygméigelkottar, papegojor, reptiler,  till grisar och kossor. Så här såg det ut för två år sen.

I Agrias tält kan du prata med hundcoachen Fredrik Steen och kanske få svar på dina hundfunderingar. Vill du passa på att vaccinera din hund så har Årsta kliniken mässpris för just vaccineringar.
Fredrik steen sökoptimerad

För de yngre barnen finns det både ansiktsmålning, ponnyridning, ponnykörning och tivoli. Vill du veta mer om hur det går till på en lantgård ska du besöka lantgårdsdjuren där det finns både höns, kossor, kalvar, griskultingar, får och miniatyrhästar.
tupp

Något nytt för i år på djurens helg är att Sveriges tamigelkottförening är där och visar upp sina afrikanska pygméigelkottar. Man får både känna på igelkottarna och fråga frågor om skötsel och dylikt.
djurens helg solvalla

Andra smådjur man kan hitta på mässan är marsvin, fåglar, kaniner, råttor och illrar.
ratta

För den som gillar fart och fläkt anordnas både kaninhoppning, rallylydnad och draghundstävling.
kaninhoppning på solvalla

Järva kattklubb passar på att ha sin utställning på plats så de finns många vackra katter att se.
Ragdoll - Brun Bicolor

Det blir även dans och show när Magnus Carlsson, Isa, Dolly Style och Samir & Viktor äntrar scenen.

Heidi Purmonen
heidi@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet