Djurutbildningar

0 332

Vill du jobba med djur? Det finns mängder av arbeten inom djursektorn. Gillar man hundar kan man t.ex. bli hundförare inom polisen eller djurvårdare och arbeta på t.e.x hundpensionat. Gillar man hästar finns utbildningar till b.la. ridskolelärare. En bra grund om man vill bli veterinär är att först läsa till djurskötare. Här är utbildningsguiden till djurutbildningar och kurser runtom i Sverige!

Sverige är ett djurvänligt land där många av våra hushåll har något form av sällskapsdjur. Det skapar arbeten inom djursektorn och gör det möjligt för djurälskare att få arbeta i ett yrke där man få hålla på med djur. Det finns en hel del olika djurutbildningar. Beroende på vad du ska utbilda dig till kan man välja att först gå ett djurgymnasium och eventuellt läsa vidare någon av universitets djurutbildningar.

Under djurutbildningen möter man dem med likartade intressen och vissa skolor ger möjlighet till praktik på själva skolan. Kanske det det t.om. leda till ett jobb. Spektrumet är stort och beroende på vad man har för intresse väljer man riktning. Det finns också gymnasium där första året är lite mer allmänt och man kan känna sig fram till vad man vill bli. Kanske man har tänkt sig att arbeta i djurparker, men efter ett tag känner att man vill arbeta med någonting annat –  t.e.x hundförare hos Tullverket. Vägarna inom djursektorn är breda och sträcker sig långt utanför Sveriges gränser. Kanske primatolog i Afrika?

Nedan kan du klicka dig vidare till olika utbildningar:

Gymnasieskolor

Komvux

Arbetsmarknadsutbildning

Universitet

 


Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet