Tamfåglar på rymmen

0 1354

Tamfåglar

Papegoja

Det händer ibland att tamfåglar flyger bort. Vet du hur du går till väga för att maximera dina chanser att få tillbaka din kamrat? Vart vänder du dig om du hittar en bortflugen fågel?

Det första du bör göra om din tamfågel är på rymmen är att gå ut och ropa på den. Placera gärna ut buren med mat och vatten i, väl synlig utanför huset.

Många som hittar en tamfågel vänder sig till fågelföreningar, så hör med dem. Du kan även sätta upp lappar lite överallt. Bra ställen är matvaruaffärens anslagstavla, hos veterinären men även där det finns barn, till exempel på dagis och i skolor. Barn är väldigt uppmärksamma. Ring även polisen.

Ge inte upp. Fåglar klarar sig längre än man tror!

Om du hittar en fågel, försök om möjligt att sätta den i en bur med friskt vatten och mat. Enligt svensk lag är du skyldig att anmäla upphittat djur till polisen inom 14 dagar. Först inom 90 dagar tillfaller fågeln upphittaren. Kontakta även Riksförbundet Svensk Fågelhobby. Dit anmäls försvunna fåglar.

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet