Frost hittades ute i kylan – då ryckte djurpatrullen in

0 740

Djurpatrullen är en nystartad organisation som hjälper till att förena bortsprungna djur med sina ägare. Organisationen har sitt säte i Västerås, men arbetar i hela Västmanland. De vill gärna veta om det finns något liknande i övriga Sverige för eventuella samarbeten.

Så uppkom idén


Det var några tjejer, helt obekanta för varandra, som var ute och hjälpte till att leta efter en bortsprungen chihuahua. Under letandet fann de varandra mycket på grund av deras gemensamma intresse för djur. Alla tjejer kände likadant att om deras djur skulle råka springa bort skulle de vilja att de fick hjälp med att hitta det. Så uppkom idén till Djurpatrullen. De är nu fyra stycken som sitter i styrelsen. De har det här som ett fritidsarbete och kräver inget betalt för sitt arbete.

Tjejerna bakom organisationen

 

De är nu fyra stycken som är aktiva men sex stycken som arbetar tillsammans. Alla med stort engagemang för djur. De har tillsammans Facebooksidan Djurpatrullen Västmanland där de också tipsar om vad man kan göra om ens eget djur sprungit bort. På Facebooksidan är de nu över 400 medlemmar.

Johanna Ritze’n
Anna Helgesson
Jenny Gustafsson
Xantippa Blyckert
Jessica Mangal Furdjurpatrullen-300x225
Isabelle Singborn

Djur som de hjälpt hittills
De har hitintills hittat fem hundar som de återförenat med sina ägare. Det är också en kanin som någon antagligen släppt ut, som de lyckades fånga med hjälp av en bur och mat. Det var tur att de lyckades fånga den, för det var när det var som kallast det hände. Den hade inte klarat sig länge. Den stackaren hade förfrusit nosen och går nu på antibiotika. Lyckligtvis kommer den att klara sig. En del personer tycker inte att det är något att leta efter när det ”bara” är en kanin, men tjejerna engagerar sig i alla djur.

kanin förfrusen nos

 

 

 

 

 

 

Så här arbetar de
Tjejerna läser runt på olika Facebooksidor om bortsprungna djur och tar då kontakt med ägaren. Först frågar de ägarna om de har kontaktat polisen. För att leta efter djuret sätter de upp lappar tillsammans med ägarna och skriver också på sin hemsida var de redan har lappat, så ingen går dit i onödan. De berättar alltid på FB och på sin hemsida, om hunden har några speciella sidor såsom att den är argsint eller rädd för människor. Det ringer också människor till Djurpatrullen och berättar att de har sett ett ensamt djur som springer omkring och då försöker de att åka dit för att försöka fånga djuret.

Var hamnar djuren
Djuren hamnar alltid hos polisen om man inte hittar dess ägare. Om ingen ger sig till känna inom tre månader så lämnas de till t.ex. ett hundstall eller katthem. Kaninen har inte någon som frågar efter den, så den finns hemma hos en av tjejerna. Där får den stanna om ingen gör anspråk på den.

Kommentera med Facebook

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet