Hästhoppning

0 1336

Hoppning är den största grenen inom ridsporten. Hästhoppning visades för första gången i TV 1948. De flesta hästar är duktiga hoppare, men det krävs att både ryttare och häst har en bra grundträning i dressyr.

Hästhoppning går ut på att man ska hoppa en bana med numrerade hinder. Målet är att klara alla hinder felfritt, och går det på tid gäller det att även ha den snabbaste tiden. Maxhöjden på hindren är 90 cm i den lättaste klassen och upp till 160 cm i den svåraste klassen. För ponnyer är de lägsta hindren 50 cm och de högsta 135 cm.

Hindren delas in i två kategorier.

  • Rättuppstående hinder: Hindren är enkla, det vill säga utgörs av enbart ett par hinderstöd.
  • Längdhinder: Utgörs av två eller fler par hinderstöd och har beroende på svårighetsgrad varierande längd mellan sig.hästhoppning
Visa att du gillar oss
Tagged with: ,

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet