Hornhinneskada på hamster

0 288

Hornhinneskada på hamster

Hej!

Jag har en relativt ung hamster som fått en hornhinneskada på ena ögat. Är det ”värt” att ta honom till en veterinär eller kan jag behandla ögat hemma? Jag har jobbat med djur tidigare och har behandlat liknande skador på arbetstid så jag vet ju hur man gör, men jag tänkte att det är bäst att fråga någon som har utbildning först.

Hälsningar

Matilda

Hanna svarar:

Hej Matilda!

Jag rekommenderar som utgångspunkt att du uppsöker veterinär med din hamster för att få bekräftat att det faktiskt är tala om en hornhinneskada och kontrollera så att den inte är så djupgående att man riskerar vidare skada på ögat. Din veterinär kan i så fall även skriva ut medicin om man t.ex. skulle behöva behandla med antibiotika då skador på hornhinnan lätt blir infekterade.

Mindre ögonproblem hos hamster, så som milda ögoninflammationer kan ofta behandlas i hemmet genom sköljning med t.ex. koksaltlösning eller Zilk-eye samt behandling med Noviform ögonsalva.

Lycka till med ögat!

Med vänliga hälsningar,

Veterinär Hanna

Visa att du gillar oss
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet