Hundpsykolog & hundägarcoachen Anna Ögren ger hundägaren verktygen!

5 910

Hundpsykolog, Hundcoach

En hund kan ha många olater. Dra i kopplet, skälla i bilen, hoppa på människor, när de hälsar. Det ställs höga krav på dig som hundägare. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska gå till väga, för att vänja hunden av ett negativt beteende. Anna Ögren är hundpsykolog och hundägarcoach.  Anna motiverar hundägaren att förändra sina uppfostringsrutiner med hjälp av en ny träningsplan.

Anna är utbildad hundpsykolog och hundcoach. Hon har sin mottagning i Danderyd som heter Sitt Fido. Man kan komma till mig om man vill lära in ett beteende eller lära bort ett beteende hos sin hund, säger Anna. Det kan t.ex. var att få hunden att sluta dra i kopplet, göra utfall, skälla i bilen eller sluta riva ner huset när hunden är ensam hemma.

Anna lär också ut tricks och konster. – Varför hämta nycklarna, telefonen eller fjärrkontrollen själv, när du kan lära din hund att göra det. Hon lär också ut apportering, sök och spår.

Hundpsykolog, Hundcoach

Anna har arbetat med rullstolsbundna hundägare. För dem är deras hund ett arbetsredskap i vardagen. Att kunna lära sin hund att öppna dörren när det ringer på eller plocka upp saker från golvet, kan vara till oerhörd hjälp, intygar Anna.

Första mötet

Första mötet brukar mest handla om teori. Anna gör ett besök hemma hos hundägaren och de får berätta vad de vill ha hjälp med och ställa sina frågor. Därefter skräddarsyr de tillsammans en plan. Hundägaren får sedan en läxa och efter två veckor ses de igen. Det vanligaste är att det brukar bli ca tre besök.

Jag står för kunskapen, verktygen och coachingen, men det är upp till hundägaren att konsekvent träna och komma i mål.

Föreläsningar

Anna håller även föreläsningar på Väsby Djursjukhus. Hon har b.la föreläst om att hundar och människor pratar olika språk. Föreläsningarna är väldigt populära. Anna vill engagera hundägaren att förstå sin hund och dess behov.

Mottagningen

På hennes mottagning i Danderyd hålls även kurser.  Apportering, kantarellsök, klicker & aktivering, skotträdsla, vett & etikett för hund och dess ägare. Hon håller även en kurs som heter välkommen valp! Den kursen sker i valpens lugna trygga hem. Detta för att valpen inte ska distraheras på samma sätt, som under en kurs med många hundar. Jag kan då fokusera på valpen till 100%, säger Anna. Kursen innehåller teori och praktik och fördelas på tre gånger.

Anna bedriver också inackorderingsträning. För den som inte vill träna sin hund själv går det bra att lämna över till Anna från början.

Själv äger Anna jaktlbradoren Tchan-Tchou, som är 6 år. Namnet Tchan-Tchou kommer från fransk romani och betyder snett öga. På honom är den ena pupillen större än den andra. Det är hennes tredje Labrador. Med honom tränar hon inför kommande jaktprov. Vi startar årligen på jaktprov, berättar Anna.

Hundpsykolog, Hundcoach

Anna arbetar mycket med skotträdda hundar. Både Valborgsmässoafton och Nyårsafton, är dagar då många hundar lider av oljudet från raketer och smällare.  Innan Nyår hörde många hundägare av sig och var i behov av Annas tjänster. Ett föredrag och två privatlektioner i hundens eget hem ingår i paketet skott räddslor.

Anna arbetar en del med både barn och vuxna som är hundrädda. Anna lär människor förstå hundens kroppsspråk. Får man en ökad förståelse för vad hunden säger, upplever man den mindre skräckinjagande.

Hundpsykolog, Hundcoach

 

Träningsfilosofi

Anna är diplomerad Mea – coach. Hon är utbildad av hundpsykologen och hundboksförfattaren Memea Mohlin. En MEA-coach är en hundägarcoach utbildad att motivera, engagera och assistera hundägare. Anna motiverar hundägaren att förändra sina uppfostringsrutiner med hjälp av en ny träningsplan. Målsättningen är att få hundägaren att förstå sin hund och hundens behov. Att assistera hundägaren i övergången från den teoretiska träningsplanen, till praktisk träning med hunden.

På fritiden kokar Anna marmelad och ägnar sig åt sin trädgård med Tchan-Tchou vid sin sida!

 

Kommentera med Facebook

5 Comments

 1. eva schött 17 januari, 2012 at 01:21

  har träffat många hundar i annas närhet vilket har gett mig förståelse för hur trevligt hundar kan uppträda. När jag skaffar hund tänker jag verkligen nyttja annas kunskap.

 2. Maria 18 januari, 2012 at 09:09

  När man träffar Anna kännar man direkt av det lugn hon utstrålar och den kunskap hon besitter. Hon har för övrigt en väldigt trevlig hund, som vet hur man uppträder, vilket säger ganska mycket.

 3. Ingrid Birgersson 18 januari, 2012 at 06:24

  Jag vill bli den bästa matten som finns för min hund och med Annas expertis vet jag att jag kommer att lyckas till 100 procent.

 4. maya estelle 18 januari, 2012 at 09:16

  Det är otroligt häftigt att se Anna med hundarna! Trygghet o glädje för alla parter!

 5. Hugo Cedraeus 19 januari, 2012 at 06:34

  Anna är jätteduktig – kan verkligen rekommenderas!

  Voff

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet