Freestyle är en slags “showsport” där hunden ska utföra konster och olika slags tricks till musik. Du som förare gör koreografin och bestämmer musiken. Det är en publikvänlig sport och det är viktigt att tänka på hur uppträdandet ser ut för publiken. I Freestyle är bra grundlydnad en förutsättning eftersom hunden måste kunna vissa kommandon. Bra kommandon att kunna är fot, sitt fint, high five och inkallning.

Sporten kommer från USA och var från början tänkt som underhållning i pauserna under större utställningar och har nu blivit en egen officiell hundsport sedan några år tillbaka.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet