Husdjursmässan inspirerar och ökar kunskapen om djur

0 1083

Husdjursmässan är ett mycket populärt arrangemang, där människor får möjlighet att komma nära djurarter de kanske inte visste fanns, se eller skapa relationer på ett naturligt sätt till djur.

Hundar, hästar, lantbruksdjur, katter, kaniner, marsvin och fåglar var några av de vanligaste husdjuren  som fanns att beskåda. Degusen som visades upp på årets Husdjursmässa, är kanske mindre känt som husdjur och tillhör kanske de lite mindre vanliga arterna.

Degu
degu1

Ett stort dragplåster var Stockholms Herpetologiska förenings monter. Där kunde de besökare som vågade, prova på att att ha en boaorm runt halsen. Mötet kunde förevigas med diplom och foto.
boaorm

Husdjursmässan

*Någon som kan gissa vad detta är för fågelart?

Husdjursmässan

Här har vi en vitnackad afrikansk korp.
vitnackad afrikansk korp

Ponnyridning var ett populärt inslag, speciellt bland barnen.

Husdjursmässan

En som är helt nöjd med  resultatet av Husdjursmässan är Rickard Wilhelmsson, som var där med sin kanin Pox, för att tävla i kaninhoppning. Hopptävlingarna pågår i fyra dagar. -Nu inväntar jag bara finalen, säger Rickard. De fem bästa kaninerna får hoppa segerhopp utan koppel. Rickard har varit med och tävlat på mässan sedan 2005.

Husdjursmässan

Husdjursmässan

Rönninge by är en levande lantbruks- och kulturby, som bedriver visningslantbruk. På mässan visade de  upp den utrotningshotade Fjällkon, som används som mjölkko. Den är känd för sin feta mjölk och av mjölken görs b.la. färskost. Rönninge by tar också emot skolklasser och visar upp djuren hemma på gården.

På mässan fanns också klapphörna och olika shower.
faren

Årets mässveterinär representerades av smådjurskliniken Doctrivet. Raad Askar såg till att alla djuren hade de bra och svarade på djurägarnas frågor. Här undersöker han en iller som fått tandproblem.
Husdjursmässan

I agilitytävlingen fanns många glada deltagare och hallen ekade av glada skall.

Mässan ledde också till en hel del möten och nya bekantskaper både bland människor och djur.

Husdjursmässan

*Gissade du rätt? Fågelarten på bilden är en Broknäbbad Tucan.

Vi kan inte visa detta galleri

Heidi Purmonen
heidi@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet