American Curl har sitt ursprung i USA. Ett par adopterade en honkatt med märklig öronform, öronen var helt enkelt bakåtvikta. Senare när denna katt fick ungar så ärvde en del av ungarna den annorlunda öronformen som är dominant. Paret började då avla fram en ny ras som fick namnet American Curl.En American Curl föds med normala öron som efter ett par dagar börjar vika sig bakåt. Vid ca 4 månaders ålder är krökningen på öronen färdig.

Utseende

Det första som man förmodligen lägger märke till hos en American Curl är deras bakåtvikta öron. De har en muskulös och kompakt kropp. Huvudet är rundat med rundande ögon.

Temperament

Rasen är lättanpassad, nyfiken och livlig.

Sjukdomar

American Curl har inga speciella rasbundna sjukdomar. Överlag är det en väldigt frisk ras.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet