USA är ursprunget för Bengal. En uppfödare som hette Jean Mill började  i början på 60- talet korsa fram olika raser för att få en tamkatt med en vildkatts utseende.

Utseende:

En typisk bengal idag är en kraftig katt.  Färgerna är antingen spottad eller marmorerad( marble). Under årens lopp har man plockat in andra raser och korsat med bengalen och då fått fram snöbengalerna. Till detta har man använt siames eller burma. Snöbengalen har blåa ögon och kallas lynx.

Temperament:

Rasen är en livlig katt som rör sig överallt. Den hoppar upp och talar om att man skall tex sätta på vattenkranen. De är väldigt påhittiga och apporterar gärna. I USA används de t.ex. till agility. Bengaler och hundar är en mycket bra kombination, de leker på ett liknande sätt.

Sjukdomar:

De finns inga direkta rassjukdomar hos bengalen, men det problem som funnits men minskat är att kattungarna drabbas av flatchest en så kallad kollaps av bröstkorgen som kan ha dödlig utgång.  Då är det en del kattungar som stryker med för de inte klarar det.

Innan man börjar avla på en bengal så testar man för HCM och PK. Det är hjärtsjukdom och immunsskyddssjukdom.

 

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet