Brittiskt korthår har utvecklas av de korthåriga huskatterna i Storbritannien och varit en godkänd ras sedan 1946. När nya kattraser importerades och började blandas med de brittiska katterna så började man renavla denna stam som redan fanns.

brittisk korthår

Utseende
Brittiskt korthår ser ut som en nallebjörn. Den är knubbig och massiv i kroppen med korta kraftiga ben och rundade tassar. Pälsen är av kort variant med underull. En britt blir stor och tung så den utvecklas därför långsamt och är oftast inte färdigutvecklad fören vid 3- 4 års ålder. Pälsen är kort och plyschliknande och finns i många olika färger.

Temperament
Brittiskt korthår är oftast stillsam i sitt sätt. De är vänliga och tillgivna mot sin familj och sin ägare. Det tillsammans gör dem till populära familjemedlemmar.

Sjukdomar
I seriös avel testar man Brittiskt korthår för PKD (Polycystisk Kidney Diseas), HCM (Hypertropi Cardio Myopathy) och HD( Höftleds Dysplasi).

 

 

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet