Man hade observerat krullhåriga katter världen över under lång tid. I alla fall sedan 1930- talet. Intresset för dessa krulliga katter var inte särskilt stort, men när den rödvita hankatten Kalibunker föddes den 21a juni 1950 så tog man tillvara den krulliga pälsen i aveln. Man beslöt sig för att kalla pälsstrukturen för rexad vilket ledde till att katterna kallades rex och senare cornish rex.

Utseende
Cornish rex är en högbent och mycket slank katt. Ryggen är lätt och elegant krökt. Benen är slanka. Tassarna är små och ovala. Huvudet är kilformat och medellångt. Ögonen är mandelformade och medelstora. Pälsen saknar det yttersta pälslagret och täckhåren. Pälsen är mycket kort, vågig eller lockig. Katten påminner svagt om en vinthund.

Temperament
De är livliga och eleganta katter. Cornish rex är mycket nyfikna. De deltar i familjens sysslor. De ogillar tvång och är viljestarka. De är väldigt läraktiga och lyhörda. De har stort behov av stimulans och mår bäst med en kompis, särskilt om familjen är borta långa dagar. 

Sjukdomar
Cornish rex är en sund och frisk kattras utan ärftliga sjukdomar.

Källa: Nordiska rexringen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet