Europén godkändes som ras 1946. Då bildades också den första kattklubben. Europén kommer ursprungligen från vår huskatt i våra hem. Från början hette den svensk huskatt men fick senare namnet europeiskt korthår. Nu heter den kort och gott Europé. Detta är en katt med stamtavla till skillnad från de huskatter vi har idag. 

Utseende

Europén är en medelstor katt och korthårig katt. Pälsen är kort, tät och glänsande . Den finns i många färgvarianter, både enfärgade och mönstrade i olika kombinationer.

Temperament

Europén är en vänlig och mjuk katt som har lätt för att lära. Den är ganska sällskapssjuk men kan även tycka om att koppla av för sig själv.  Europén går ofta bra ihop med andra katter och hundar. 

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet