Antagligen har katter med lockig päls fötts under flera sekel utan att de fått någon större uppmärksamhet. Det dröjde dock till efter andra värdskriget innan man gjorde försök till att avla krulliga katter. Dorothy Diamond och dr Rose Scheuer-Karpin omhändertog en katt med lockig päls från sjukhusparken. Katten fick namnet Lämmchen som betyder lilla lammet på tyska. Lämmchen fick själv välja partner och valet föll på den svarta hanen Blackie som hon fick flera kullar med. När Blackie dött så parade hon sig med sin son Fridolin vilket resulterade i en kull med två normalpälsade och två rexpälsade kattungar. Senare parade hon sig med en röd strövarkatt där en unge blev svart och fick namnet Blackie 2. Lämmchen och Blackie 2 parades flera gånger och många av deras avkommor exporterades. 

Utseende
Kroppen är smidigt muskulös och medellång. Benen är smäckra och medellånga. Tassarna är ovala och kraftiga. German rex har rundat huvud med kraftig haka och välutvecklade kinder. Nosen är lätt inbuktad och medellång. För att vara en rex har den rätt små öron men de ska ändå vara medelstora. Pälsen är korthårig, vågig eller lockig. Pälsen består endast av underull. Ögonen är medelstora.

Temperament
German rex är en social katt som tycker om att umgås med sin familj.

 

Källa: Nordiska rexringen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet