Det startade på en körsbärsfarm våren 1982 i Oregon, USA. Uppkomsten till vad som skulle bli la perm uppstod en spontan mutation i en koloni ladugårdskatter. I en kull på sex stycken föddes en kattunge naken med tydligt tabbytecken i blått. Åtta veckor senare hade kattungen börjat få päls som var mjuk och lockig. Vid fyra månaders ålder var Curly som katten kallades full med lockig mjuk päls. Curly fick så småningom en egen kull där alla fem ungar föddes nakna. Rexgenen från Curly var dominant och ärvdes både av hanar och honor. Där började Curlys ägare Linda Koehl intressera sig för avel och döpte rasen till La perm.
Laperm

Utseende
La perm är en medelstor och elegant katt. De är muskulösa med höga ben. Huvudet är något kilformat. Lite längre än bred. Nosen är mediumlång, bred och rak. Den har en lätt inbuktning vid nosroten. Öronen är medelstora. De uttrycksfulla ögonen är mandelformade och kan ha vilken färg som helst. Svansen är avsmalnande och lång. 

Temperament
En la perm vill vara med sina människor. Det är inte mycket man får göra utan sin la perms hjälp. Det är en vänlig och intelligent katt. De gillar att apportera och gå i koppel.

Sjukdomar
Rasen är sund och frisk.

Källa: Nordiska rexringen 

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet