Maine coon är en kattras som har sitt ursprung från USA närmare bestämt från staten Maine. Befolkningen i Maine trodde förr att maine coon var en korsning mellan vanlig katt och tvättbjörn. Detta stämmer självklart inte men det var så rasen fick sitt namn då tvättbjörn heter racoon på engelska. Den första maine coon katten registrerades i Sverige 1986 hos Sverak.

Maine coonUtseende
Det är en mycket storvuxen katt som når full storlek först efter ca 5-6 år. Hanar väger ca 5-8 kg medan honor har en vikt på 3,5-6 kg. Rasen har kraftig päls samt tofsar på öronen. Pälsen som är semilång och silkig är lättskött och tovar sig i regel inte. Maine coonen kan ha nästan vilken färg som helst, utom choklad, lila och siamesmaskat.

Temperament
Det sägs att rasen är lik hunden i sitt beteende, clownlik och kommer bra överens med andra husdjur. Vissa individer har stor kärlek till vatten och leker gärna med det om de får en plaskbalja.

Sjukdomar
Katter som går i avel testas för HCM, PK-brist och HD.

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet