Norsk skogkatt

Ursprung
Den Norska Skogkatten är framavlad i de norska skogarna. Bara de starkaste  och mest välanpassade katterna överlevde snöstormar, kyla och piskande  regn.

Utseende.
Tack vare sitt ursprung är den Norska Skogkatten väldigt muskulös och robust.  Den har en päls med tjock underull för att skydda mot kyla, och långa  Vattenavvisande täckhår hängande över ryggen för att skydda mot regn. Deras trekantiga huvud påminner mycket om Lodjurets. De har stora tofsföressedda öron och stora snedställda ögon.

Temperament
Trots sin vilda bakgrund är skogkatten en väldigt kärvänlig och sällskaplig katt. De är lekfulla, nyfikna och intelligenta.

Sjukdomar
Den Norska Skogkatten är en sund ras dock testar man alltid för HCM och GSD-IV vid seriös avel

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet