Ocicatens grundare heter Virginia Daly. Hon använde abessinier hanen Raby Chuffa of Selene som man antar gav kanelgenen till sin son Dalai Deta Tim of Selene. Tim parades sen med en sealpoint siames hona som hette Dalai Tomboy Patter. Patter var en stor och kraftig siames. Från den kullen behöll miss Daly bara Dalai She som var en ruddy abytecknad hybrid. Dalai She parades senare med den chokladmaskade siameshanen Sunny. I denna kullen fanns en kanelspotted hane som fick heta Tonga. Miss Dalys dotter tyckte Tonga liknade en ozelot och tyckte de kunde kalla honom ocicat.

Utseende
Ocicaten ska vara medelstor till stor och atletisk. De är muskulösa, graciösa och smidiga. Skallen är av modifierad kilform. Nospartiet är brett. Öronen är medelstora och pigga. Ögonen är mandelformade och stora. Svansen är medellång med en lätt avsmalning. Pälsen är tätliggande, slät och kort. 


Temperament
Ocicaten är tillgiven och hundlik till sättet.

Sjukdomar
Man testar ocicaten för PRA innan avel. PRA är en ärftlig ögonsjukdom.

Källa: Ocicats of Scandinavia

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet