Selkirk rex är en av de nyare rexraserna. Man upptäckte rasen i staden Montana I USA, år 1987. En lockig kattunge föddes av en hemlös katt som hade förts till ett katthem. Den rexgenen visade sig vara obesläktad med devon och cornish rex. Detta blev början till rasen selkirk rex.

Utseende
Selkirk rex är mellanstor till stor. De har en lång och bastant kropp. Benstommen är tung. Honorna är något mindre än hanarna. Huvudet är runt med framträdande käke. Öronen är små och rundade och de sitter brett isär. Svansen är medelkort till kort.

Temperament.
Selkirk rex är väldigt sällskapliga, nyfikna och lekfulla. De är väldigt kärleksfulla utan att vara klängiga. De ogillar att vara ensamma och en kompis är bra om familjen är borta långa dagar. 

 

Källa: Nordiska rexringen

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet