Sokoke är en naturlig kattras som endast hittats på Kenyas kust. De allra första sokokekatterna hittades vid Watamu området. Det är en liten fiskeby vid Arabuko-sokokeskogen som gett rasen dess namn.

Utseende
Benen är långa, smala och muskulösa. Pälsen har ingen eller väldigt lite underull. Pälsen ligger tät och ligger tätt intill kroppen. Nosen är av medellängd, rak och tegelstensfärgad. Tassarna är ovala och trampdynorna svarta eller bruna. Svansen är medellång, tunn och formad som en piska. Ögonen är stora, mandelformade och sitter brett isär. Öronen är medelstora. De är bredare vid basen och spetsen är rundad.

Temperament
Sokoken är en mycket sällskaplig katt med flockbeteende. De trivs allra bäst när de får ligga i en stor hög tillsammans. Människorna i familjen ingår så klart också i flocken och sokoken visar stort intresse för vad man gör. Jaktinstinkten är stark och de älskar att leka för att få utlopp för den. 

Sjukdomar
Eftersom sokoken upptäcktes så sent som 1978 så har rasen utvecklats under lång tid utan mänsklig påverkan. Det naturliga urvalet har gjort rasen väldigt frisk utan kända genetiska sjukdomar.

Källa: Sokoke rasring

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet