Den turkiskan angoran är förmodligen en av världens äldsta kattraser. Den kan spåras tillbaka ända till medeltiden. Man säger att turkisk van är grunden till semilånghårsraserna. Men antagligen också persern som dock utvecklades åt ett annat håll.

Utseende
Den turkiska angorna är solid men ska ge ett graciöst och smidigt intryck. Honan är medelstor medan hanen är lite större. Bakkroppen är något högre än kroppens framdel. Den har en lång kropp med fin benstomme. Den silkiga pälsen har en förmåga att våga sig. Den har en krage och lång yvig svans. På hjässan är huvudet brett och smalnar av till hakan. Öronen är spetsiga och breda vid basen, har tofsar och är högt placerade på huvudet. De snedställda ögonen är ovala. Godkända ögonfärger är bärnsten, odd-eyed och blå.

Temperament
Turkisk angora är en sällskaplig, intelligent och lättlärd kattras.

Sjukdomar
Turkisk angora har inga speciella rassjukdomar.

Källa: Vangoran.se 

 

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet