Påfåglar

0 1140

Påfåglar ser man ofta i djurparker, och de visar gärna upp sin fantastiska fjäderskrud som kan bestå av en mängd olika färger. Hanen är väldigt vacker och när han fäller ut sin fjäderskrud kan man höra ett rasslande ljud. På solfjädern som hanen fäller ut kan man ibland se ett mönster som ser ut som ögon. Påfågeln härstammar från Indien och kom till Sverige under 1600 -talet. De var då vanliga i slottsparker för att det skulle gå runt där och se vackra ut. Påfåglar har ett högt läte som hörs lång väg. 

pafagel

Snabbfakta:

  • Vikt: Hane 4–6 kg, hona 2,7–4 kg.
  • Färger: Hanen förekommer i en mängd olika färger. Honan är ofta grå.
  • Medellivslängd: 15 år i det vilda, men i djurparker kan de bli uppåt 20 år.
  • Föda: De livnär sig på frön, bär, insekter och ormar.
  • Honan lägger  8-15 ägg som hon  ruvar mellan 28-30 dagar.

Källa:  Skansen

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet