Papegojor träffas i Hagaparken

0 1467

I lördags hade Sveriges Tamfågelförening utomhusträff i Hagaparken. Papegojor, finkar och undulater var där med sina ägare och njöt av det vackra vädret. Några av papegojorna provade vingarna över Hagaparken.

Flera gånger varje år träffas Sveriges Tamfågelförening, för att prata, umgås, byta erfarenheter och få chansen att ställa frågor till varandra. I lördags träffades man i Hagaparken. På en upphöjd gräsyta till höger om fjärilshuset fanns papegojor, undulater och finkar med sina ägare. Många av dem hade träffats förut, men det fanns också dem som var där för första gången. Även Hagaparkens besökare drogs nyfiket till den färggranna samlingen. Ett par som skulle gifta sig ville bli fotograferade med en papegoja.

Peter Tössberg och Birgitta Magnusson var en av dem som var där med sin papegoja.

Peter TossbergDe har skrivit boken Att leva med stora och små Papegojor. Boken beskriver relationen mellan papegoja och ägare. Syftet med boken är att hjälpa ägarna att lösa problemen med sina fåglar så att fågeln inte ska bli en vandringspokal. Själva har de ett 30 -tal fåglar hemma. Undulater, nymfparakiter och amazoner.

Meyers är en art av en papegoja. Den är lik den grå jakon, fast i mindre format. De har lätt för att prata.

Sveriges TamfågelföreningRonja är en grå Jako. Hon pratar en hel del. Hon kan busvissla. Hon härmar larmet hemma. När matte släcker på kvällen och säger natti, natti så svarar hon sov gott. Hon härmar också hundarna på gården.

Grå Jako

Pearl och Dylan är återkommande besökare på fågelträffarna tillsammans med matte Paula. Pearl är även skådespelerska och har medverkat i filmer som ”Oscar, Oscar en hederlig människa” med Björn Kjellman.

Sveriges Tamfagelforening

Två grå jako med ägare

Papegojor

 

Jennifer Molin är Suppleant i Sveriges Tamfågelförening. Det är en ung förening som startades 2005. Deras syfte är att samla fågelintresserade i Sverige. Oavsett om man har en fågel eller inte så är alla välkomna som medlem!

 

 

 Glass hör sommaren till, det tycker även papegojor!

Papegojor

Föreningens egen hemsida hittar ni här!
Papegojor

Join the Forum discussion on this post

Visa att du gillar oss
Tagged with: , , ,

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet