Dressyr

Foto: Dressyrsnack.se

Huvudsyftet med dressyr är att göra hästen angenäm att rida och användbar. Det ska främja samspelet mellan häst och ryttare.
När man tränar och tävlar dressyr ska hästen ridas efter tävlingsregementet -”Halsens och nackens resning skall anpassas efter hästens utbildningsståndpunkt och så att huvudet närmar sig lodplanet med nosen något framför lodlinjen genom ögat.”.
Målet vid en tävling är att hästen ska visa spänstiga och fria gångarter. Ekipaget ska vara så samspelt att så lite hjälper som möjligt ska synas. Med hjälper menas säte och skänklar.
De klasser som finns är LC till LA. Medelsvåra klasser är medelsvår C, B och A. Svåra klasser är intermediare I och II och Grand Prix. Det finns en något som heter kürprogram. Där är det ryttaren som komponerar ett eget program till musik.

Här kan du läsa mer: 

hasthoppning

westernbanner

falttavlan

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet