Hästhoppning är den största grenen i ridsporten. Ekipagen rider en bana som är uppbyggd med hinder i en viss höjd beroende på vilken svårighetsgrad det är.

Ebba Johansson

Allmänna regler

En hopptävling går till så att du ska hoppa en bana så felfritt som möjligt inom en maxtid som finns angiven. Om det blivit mer än en felfri i grundomgången så blir det en omhoppning där det gäller att hoppa felfritt så snabbt som man kan.
För de som precis börjat tävla finns det en nybörjarklass som heter clear round. Alla som tar sig runt clear round banan felfritt får en rosett. I denna klass förekommer ingen omhoppning.

Olika typer av tävlingsnivåer vid hoppning

Det finns klubbtävlingar, lokaltävlingar, regionaltävlingar, nationella tävlingar, elittävlingar och även cuper och lagtävlingar.
I klubbtävlingen får endast klubbens medlemmar delta. På en lokaltävling tävlar man inom det område ens klubb tillhör och man ska ha ryttarlicens, lägst lokallicens.
På en regionaltävling måste både ryttare och häst ha licens.
Ryttarlicens är en licens som utfärdas av Svenska Ridsportförbundet. Ryttarlicensen fungera som en försäkring och bevis att ryttaren är medveten om vad som gäller på tävlingsplatsen och kan reglerna. Det fungerar även som identitetskort för ryttaren.

Läs mer
falttavlan

westernbanner

dressyrbanner

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet