Voltige är gymnastik på häst. Denna eleganta sport uppfanns inom kavalleriet, men är relativt ny som tävlingsgren. Idag är den främst en ungdomsgren med syfte att öka ungdomarnas samhörighet, laganda och gemenskapskänsla.

Voltige

Så går det till
Ryttarna utför olika gymnastiska konster på hästryggen medan hästen galopperar i en cirkel. Balans, smidighet och styrka är egenskaper en voltigör måste inneha. Voltige utförs i grupper oftast om 6 personer.

Tävling och regler
Det finns olika åldersklassen för voltigörerna (de tävlande), och hästen själv måste ha fyllt 6 år innan den får användas i Voltige. Lagen tävlar i två avdelningar, en fri och en obligatorisk. Det är sju obligatoriska övningar som ska genomföras i en bestämd ordning, i två block.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet