Spånga djurgymnasium

0 1284

Är du djurintresserad och vill utbilda dig inom djursektorn så kanske Spånga djurgymnasium är något för dig. Där kan du utbilda dig till djurvårdare eller lägga grunden till att bli veterinär. Förutom kärnämnen så ingår djurhantering och du får lära dig om djurens beteende och behov. 

Eleverna på Spånga djurgymnasium har en alldeles egen liten djurpark med 1000 djur som eleverna får vara med och sköta för att lära sig dom sysslor en djurvårdare har. Eleverna får även lära sig djurträning och miljöberikning. Förra helgen var det dags för skolan att ha djurexpo så allmänheten och eventuella blivande elever kunde få en insyn i hur det är att gå på ett djurgymnasium.

En av grisarna hade griskultingar som var mycket populära bland besökarna.
gris

I fågelvoljären hittade man allt från påfåglar till ankor.
pafagel faglar anka
anka

I reptilrummet fanns det både reptiler, fiskar och amfibier.

Stäppvaran
bandvaran

Korallfingergroda
groda

Gulfotad skogssköldpadda
skoldpadda
Sprutfisk och månfisk
fiskar

Den som ville fick hälsa på skolans iller.
iller

I fågelrummet fanns det olika slags papegojor.
kakadua

På plats fanns även några utställare, bland annat Södertälje katthem.
sodertalje katthem

Diskutera djurutbildningar i vårt forum!

Heidi Purmonen
Heidi@vimeddjur.se

 

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet