Tämja en burfågel

0 1514

tämja en burfågel

För att tämja en burfågel finns det en del knep. Förbered dig på hårt arbete, tålamod och ett stort mått av engagemang. Glöm bara inte att alla fåglar är egna individer.

Det är svårare att tämja burfåglar i flock, och därför är det lättare om du börjar med att skaffa en burfågel först. När din vän är tam bör du skaffa en kompis till den, eftersom fåglar är flockdjur och mår bäst av att inte bo ensamma.

Att få din burfågel tam kan ta allt ifrån ett par dagar till ett halvår. Även om det tar längre tid än du förväntar dig så är det viktigt att du har tålamod och är mjuk i din hantering. Så här kan en process gå till.

  • Ta lite fågelgodis i handen och stick försiktigt in handen i fågelburen. Håll handen stilla tills fågeln slutar flaxa. Upprepa detta tills fågeln känner sig trygg och inte blir orolig när du har handen strax innanför burens öppning.
  • För handen med godiset närmare fågeln. Håll handen återigen stilla tills fågeln slutar flaxa och lugnat ner sig. Upprepa även denna process tills du kan genomföra den utan att fågeln känner sig orolig.
  • Nu kan du försiktigt, med stängd handflata, hålla fram handen framför fågelns näbb.
  • Håll kvar handflatan med fågelgodiset framför fågelns näbb. Börjar fågeln äta ur din hand har du vunnit din väns förtroende.

Glöm bara inte att alla fåglar är egna individer!

Visa att du gillar oss

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Om Oss


Vimeddjur besöks varje månad av ca 90 000 djurintresserade människor. Vimeddjur skriver artiklar om människor som lever och arbetar för djur. Förutom våra fakta artiklar, duktiga experter som besvarar läsarnas frågor finns också en bloggportal där djurvänner delar med sig av sin vardag. Om du vill komma i kontakt med oss kan du maila vimeddjur@gmail.com

Tävlingsregler

NYHETSBREV!


Starta en blogg, bli medlem i vårt forum, delta i våra tävlingar eller ställ en fråga till en av våra rådgivare, så får du automatiskt nyhetsbrev från oss med kommande event, tävlingar och annat skoj!

Hoppa till verktygsfältet