Senaste nyheter
Hem / Övrigt / 10 roliga present och julklappstips till djur

10 roliga present och julklappstips till djur

Det finns många tillfällen att köpa en rolig present till sitt husdjur. Födelsedag, julklapp, påskpresent eller bara för att man känner för att göra dagen speciell.

  1. Till hunden

 

Ibland kan man undra om det är matte och husse eller hunden som uppskattar presenten mest. Eller åtminstone tycker det är lika roligt att ge som hunden tycker det att få presenten. Vill man köpa något som gynnar både ägare och hund kan en hundkurs vara en bra present. Ett roligt förslag är att anmäla sig till en svampletarkurs.

 

  1. Till katten

 

Till katter finns det också många roliga presenter att köpa. Allt från kattvippor till en mysig kattsäng uppskattas säkert av den ofta svårflörtade katten. Kanske vill du köpa något till sin katt som ni båda kan ha glädje av. Vad sägs om denna klösbräda. Om inte annat väcker den kanske upp dina gamla minnen till liv.

 

  1. Till kaninen

 

Visste du att vissa kaniner faktiskt uppskattar leksaker. En fin present till din lilla pälskling gör du enkelt själv genom att ta en toalettrulle och fylla den med grönsaker. Skiva t.ex. morötter, ta några salladsblad och några cocktailtomater och stoppa in i rullen. Det blir en bra aktiveringsleksak som lär bli omtyckt.

 

  1. Till hamstern

 

En hamsterbur behöver berikas med leksaker och det finns många roliga saker att inreda med. Allt från små stegar hamstern kan klättra i till en hängmatta där de kan slappa en stund. Vill man göra en egen julklapp till sin hamster kan man med lite tid och fantasi bygga en egen hinderbana.

 

Till fågeln

 

Fåglar behöver sysselsättning och det finns många sätt att berika deras miljö på. Om du har en ensam fågel kan en speldosa vara en omtyckt present. Kanske ska den hänga utanför buren eftersom fåglar älskar att gnaga på saker.

 

  1. Till hästen

 

Att trickträna och mentalt stimulera hästar har blivit allt mer populärt. En Jolly Ball är en populär hästleksak som både du och hästen kan ha mycket skoj med. Man kan t.ex. lära hästen att hämta dem, kasta den eller lägga den i en hink.

 

Till marsvinet

 

Med lite fantasi kan man bygga en uppskattad äventyrspark åt sitt marsvin. Placera två skokartonger på höjden, gör ett lagom stort hål i varje kartong som marsvinet kan krypa in i. Du kan bygga en stege mellan våningarna med hjälp att toalettrullar. Har man flera marsvin kan man bygga en våning åt varje marsvin. Det kan man sen bygga vidare på t.ex. en tunnel som leder från huset, bygga på med labyrinter och hinder för att komma fram till något riktigt smarrigt.

 

  1. Till Chinchillan

 

Två saker en chinchilla älskar att göra är gnaga och sandbada. Men de gillar också att ta sig en tupplur. Ett bra tips på present till din chinchilla är en hängmatta inredd med mjuk och skön fleece. Det finns stor chans att det blir nya favoritplatsen.

 

  1. Till akvariefiskarna

 

Om man gillar akvariefiskar är det stor sannolikhet att man också gillar att inreda akvariet. Växter, grottor och en akvariedekoration de kan gömma sig i är en perfekt fiskpresent.

 

  1. Till illern

 

Illern platsar kanske inte som våra vanligaste husdjur, men har man väl fallit för det lilla mårddjuret märker man att de är både intelligenta och tillgivna. En bra present till en iller är en klurig leksak. De är nämligen problemlösare.

 

Oavsett om man köper färdigt eller gör själv så hittar man många tips på julklappar och presenter på nätet. Det är roligt att göra fina paket med gulligt papper och presentsnören. Många djurägare hävdar att deras djur faktiskt tycker det är skoj att öppna paketet och det har hänt att någon av de fina julklapparna under granen redan är öppnat på morgonen. Om du använder presentsnören så se till att ditt djur inte äter dem. De färgglada snörena kan orsaka stora skador på tarmarna.

Glöm inte att den bästa present du kan ge ditt husdjur är tid!

Foto: Pixabay

 

 

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Hoppa till verktygsfältet