Senaste nyheter
Hem / Övrigt / 10 sätt att visa din hund och katt att du älskar den!

10 sätt att visa din hund och katt att du älskar den!

Det finns många sätt att skämma bort sina hundar och katter på. Redaktionen för Vimeddjur.se gick ut och frågade er läsare hur just ni skämmer bort era djur.

Katter

1. Får sova i soffan och sängen

Mina hundar får sova i soffan och sängen. Vi har också köpt en egen soffa och en egen säng åt dem.

Matte till tre hundar

2. Ge dem en bra livskvalitét

Vissa anser att jag skämmer bort mina hundar och katter p.ga. den kosten de får, klösträden m.m. Men för mig är det inte att skämma bort utan att ge djuren det de behöver, bra livskvalité helt enkelt.

En katt och hundägare 

3. Mer noga med katterna än med mig själv

Jag visar att jag älskar mina katter genom att ge dem en bra kost, egna möbler och leksaker. Det känns som att jag handlar mer till katterna än sig själv. Jag är mer noga med katternas kost än min egen.

Kattägare

4. Visar kärlek på människors sätt

Min kärlek till dem visar jag genom att just ge dem bra mat, ser till att de får utlopp för sina behov.
Men visar kärlek på människors sätt så att säga mot dem gör jag genom att kela med dem, prata och umgås med dem. Göra det dem älskar.

Katt – hund och smådjurägare

5. De är alltid välkomna i famnen

Jag ger mina katter mycket gos! Min ena katt har lärt sig ordet puss så när jag säger det ”dunkar” han huvudet mot min mun ♡
Sen får dom godis ibland och är alltid välkomna i famnen.

Matte till två katter och två råttor

6. Det är hunden som skämmer bort mig

Det är nog hunden som skämmer bort mig… Tröstar mig när jag är ledsen och gläds med mig när jag är glad. Ser till att jag får den dagliga motionen och att jag delar med mig av maten så jag inte blir alltför tjock. Hon håller mig varm på natten och beundrar och ser upp till mig.

7. Skämmer inte bort – älskar mycket

Skämmer inte bort, älskar mycket. Gammelkatten sover mellan kuddarna, inhysingen på andra sidan mig(inneboende katt, ej vår) Lillfia sover i Princessäng som är bara hennes, ovanpå byrån, högst upp av dem alla. Nyttiga gotter, pälsvård, bra mat med rätt innehåll. Det är kärlek.

 Kattägare till flera katter

8. Vara en stark ledare

Antar att de känner av kärleken genom att man är en stark ledare men ändå gosar med dem, tar med dem på favoritpromenaderna och ger bra och god mat. Glad Dock kommer hundens välmående först så jag skulle aldrig ge den exempelvis pannkakor bara för den tycker att det är gott.

Hund och kaninägare

9. Han sitter på min axel

Min ena katt ska kramas ihop till en boll och pussas hårt!

Min andra katt ska lyftas upp på konstigt vis, som en utsträckt utställningskatt fast hängandes på ena armen och klappas hårt på rumpan, haha. Kvalitétstid med honom är att han får sitta på min axel och få bra utsikt över mössen som bor i ett stort skåp.

Kattägare

10. Sover på min arm på natten

Skämmer bort vet jag inte riktigt. Jag tycker de ska ha allt det där, som vissa nog ser som skämma bort. Men hur jag visar kärlek: det viktigaste har jag märkt är att jag ser varje individ och varje individ får sitt gos varje dag.

Katt 1: vill gosa ute i köket, jag ska sitta på golvet och hon går runt mig och gosar
Katt 2: ska ligga på magen när jag kollar TV. Helst minst en timme.
Katt 3: sover på min arm på natten.

Som sagt, att de får min tid och uppmärksamhet och att jag vet att de är individer med olika behov.

Kattägare till 3

Maria Fabach

maria@vimeddjur.se

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet