Senaste nyheter
Hem / Affenpincher

Affenpincher

 

Rasen fungerade ursprungligen som sällskapshund i Sydtyskland. Affenpinchern registrerades första gången i Tyskland år 1879. 1986 kom den till Sverige. De första hundarna hämtades in från Tyskland. Rasen är känd för sitt apliknande utseende.

affenpincher

Användningsområde
Affenpinchern tycker om om att få vara med där det händer. Den hänger gärna med på en skogspromenad bara den får vara i närheten. Rasen lämpar sig b.la. för hundsporterna agility, spår och sök i olika former. Affenpincher passar även för kantarellsökning eller andra svampar.

Hälsostatus
Det är ej klarlagt vad som kan vara rasbundna hälsostörningar.

Utseende & skötsel
Affenpinchern är en dvärghund som det inte finns så många av. Med sin apliknande uppsyn och sina mörka ögon ger en Affenpincher ett självsäkert och modigt intryck. Den är lojal mot sin familj, men kan vara reserverad mot främlingar. Den är en glad och intelligent hund och beskrivs ofta som lite förnämt skurkaktig. En Affenpincher vill gärna vara sin förare till lags. Den älskar sin familj och har lätt att lära. Den är känslig men samtidigt förnäm. De är lekfulla och älskar att busa runt. Rasen är lättfostrad men bör som de allra flesta raser fostras tidigt för att bli en trevlig familjehund och inte dra på sig olater som kanske inte är lika roliga när valpen blivit vuxen. En Affenpinscher passar en familj med humor och roar gärna sina familjemedlemmar och lockar ofta till skratt – lite av en showhund. Den sträva pälsen ska trimmas ett par gånger om året. Själva  trimningen av rasen är inte speciellt komplicerad och de flesta hundägare brukar klara av den själva. En Affenpincher är svart i färgen och mankhöjden är 25–30 cm.  Vikten ligger mellan 4–6 kg. Det finns få uppfödare i Sverige.

 

 

*Denna hundrasbeskrivning är framtagen med hjälp av Svenska Kennelklubben och med deras tillstånd.
 
Visa att du gillar oss
Hoppa till verktygsfältet