Senaste nyheter
Hem / Hund / Aktiviteter och lekar med hunden som man kan göra hemma och i skogen

Aktiviteter och lekar med hunden som man kan göra hemma och i skogen

Vissa dagar vill man bara vara hemma. Här kommer fem tips på lekaktiviteter du kan göra med din hund på hemmaplan.

disel

  • Lek i trädgården Om man brukar gömma godis i trädgården kan man använda sig av det här tricket.  Det går till så att man stoppar godis bakom barkbitar i ett träd ( hunden får naturligtvis inte titta på). Man ska först låta honom lukta på samma godis i min hand, och  säger sedan ”sök” och din hund rusar då iväg och efter ett tag så hittar han rätt. Han får då beröm för varje godisbit han hittar.
  • Köttbullesök
    Du behöver ett par köttbullar, ett snöre och en stoppnål.
    Du tar en stoppnål och trär en sytråd på den och därefter trär du köttbullarna på tråden. Gör en knut framför synålen och klipp bort tråden från nålen så att ingen kan göra illa sig på den. Du drar sedan tråden rakt efter dig sedan ”vispar” du tråden som en mask så att hunden kan springa efter den. Du avslutar sedan med att  berömma den ordentligt när den har lyckats äta upp alla köttbullarna.
  • Leka med strumpa

Du behöver en gammal använd strumpa som luktar husse eller matte som du fyller med hopknycklat tidningspapper .När du har stoppat papperet i strumpan så knyter du ihop den .Du behöver också en korg. Du kan både ha dragkamp med hunden eller be den städa upp leksaken och lägga den i en korg. Mycket billigare än att köpa dyra leksaker.

  • Jag är mormor?

Hunden lär sig vem du är. Du håller i en godisbit nära dig och säger ”mormor”. Sedan tränar du hunden succesivt med att gå längre och längre bort med godis i handen där du säger ”mormor” för varje gång du stannar. Han lär sig att han får godis vid varje stopp. När du kommer hem och ringer på dörren så säger du; det är mormor, innan han börjar skälla. Det fungerar om du är tillräckligt ihärdig.

  • Hitta mat

Du behöver en hushållsrulle och lite torrfoder eller godis. Du kan  stoppa i något som hunden tycker luktar gott i rullen, viker ihop den ordentligt och låter hunden komma på hur han ska öppna den. När han har fixat det så får han såklart beröm. Man kan också lägga godis under en tom mugg.  Då gäller det för hunden att putta undan muggen för att  komma åt godiset.

Yvonne Fabach
vimeddjur@gmail.com

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

En kommentar

Hoppa till verktygsfältet