Senaste nyheter
Hem / Katt / Att välja kattförsäkring är inte alltid helt lätt

Att välja kattförsäkring är inte alltid helt lätt

Denna artikel är i samarbete med Kattförsäkring.nu

Att inte ha sin katt försäkrad kan bli en kostsam historia om olyckan är framme. Det har allt fler försäkringsbolag tagit fasta på och numera erbjuder många av dem även djurförsäkringar.

Att välja kattförsäkring är inte heltlätt

Oavsett om du har en avelskatt eller en huskatt så är det personliga värdet detsamma. Båda kan drabbas på samma sätt och kostnaden blir ofta densamma.

Allt fler tecknar försäkring
Fler och fler kattägare oberoende av kattens inköpsvärde väljer därför att teckna en försäkring, för att inte behöva ta ett ekonomiskt beslut om katten blir sjuk.
Olika kattförsäkringar har olika villkor och kostar lika mycket. Det är en hel djungel att ta sig igenom för att hitta en djurförsäkring som innehåller just det man behöver. Därför har Kattförsäkring.nu tagit fram en lista på olika djurförsäkringar. Där kan du enkelt se vad olika kattförsäkringar kostar och vad de innehåller.

Att tänka på vid val av försäkring
Försäkringarna kan se väldigt olika ut och det kan löna sig att jämföra. T.ex. skiljer sig självrisken åt en del mellan bolagen.Vid köp av kattunge kan det vara klokt att titta på vilka kattsjukdomar som är vanliga inom rasen, så att försäkringen täcker detta. Själva basförsäkringen heter veterinärvårdsförsäkring och ger ett grundläggande skydd. Den täcker inte alltid avancerad veterinärvård, mediciner eller rehabilitering. På veterinärvårdsförsäkringen kan man ofta göra tillval som t.ex. avelsförsäkring eller reseförsäkring. Vissa bolag erbjuder i sin avelsförsäkring med fertilitetsutredning, avelsersättning och t.o.m. ersättning för vård av sjuk kattunge.
Kolla även upp om grundförsäkringen innehåller livförsäkring. Ofta går försäkringen att kombinera så att man kan välja det skydd man tror sig ha mest användning för.

Vissa katter är dyrare att försäkra
Faktorer som kattens ras, ålder och kön kan ha betydelse för vad försäkringens månadskostnad kommer att hamna på. Vissa kattraser med rasbundna sjukdomar kan få en högre försäkring. En del försäkringsbolag har infört bonussystem där man kan få upp till 20 % rabatt efter ex antal skadefria år.

Påverka priset
Det går att påverka priset på sin kattförsäkring och ett sätt att göra det är att välja om man vill ha fast eller rörlig självrisk. Vanligt är att den fasta självriskperioden ligger på mellan 125– 365 dagar, så det kan variera stort. Ofta ger en högre självrisk en lägre premie.

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Kattcafe’ öppnar i Sverige

Kattcaféer har blivit populära i ett flertal olika länder och nu kommer det även till …

Hoppa till verktygsfältet