Senaste nyheter
Hem / Övrigt / Brist på djurskötare i Sverige – nu förenklar SLA för utbildade nyanlända

Brist på djurskötare i Sverige – nu förenklar SLA för utbildade nyanlända

Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet, SLA, har nu tillsammans med Sveriges Veterinärförbund och Kommunal beslutat att lätta på reglerna så de nyanlända med utbildning och erfarenhet utanför Sverige lättare ska kunna komma in i sitt yrke här. Det är just nu brist på djurskötare och man vill ta till vara på den kompetens som finns på arbetsförmedlingen.
Snabbspår för djursjukskötare möjlighet för nyanlända veterinärer

Gott om kompetenta människor
Arbetsförmedlingen har tillsammans med SLU tagit fram en utbildning på för nyanlända med kunskap i djursjukvård. Det finns många utbildade som arbetat som veterinärer och djurskötare. De är inskrivna som arbetslösa på arbetsförmedlingen trots att det är brist på t.e.x djurskötare här. Men nu ska det alltså bli ändring.

Startar inom kort
Första omgången planeras att starta 1:a november och utbildningen har 20 platser. Man vänder sig till dem med tre-årig akademisk utbildning som vill utöva ett yrke som djurskötare. Utbildningen är på 26 veckor och det ingår praktik och ett kunskapsprov. Det är sedan Jordbruksverket som beviljar ansökan om att bli legitimerad djurskötare.

Läs mer på SLA 

 

 

 

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Hoppa till verktygsfältet