Senaste nyheter
Hem / Hund / Coffee and friends

Coffee and friends

Coffee and friends heter caféet, som hundarna styr sina nosar mot i Vasastan. Medan husse och matte passar på att värma sig lite, springer hundarna glatt runt och hälsar på varandra. Många är stamgäster och träffas flera gånger i veckan.

Carin Da Silva och Emelie Finder har förverkligat en gammal dröm, som funnits väldigt länge hos dem båda. På Dalagatan i Vasastan har de slagit upp portarna till sitt nya hund café – Coffee and Friends. ”Nu har vi någonstans att ta vägen”, var de första spontana reaktionerna de fick.
Det finns två stycken hund caféer till i Stockholm, men de är på andra sidan stan. Vasastan är det hund tätaste stället i Stockholm. För sex månader sen var 1759 hundar registrerade i området.
Gemensamt hundintresse
Carin är uppvuxen med hund och har sedan hon var riktigt liten älskat hundar.

Carin da Silvia

Ett av mina första ord var klappa, säger Carin. Eftersom jag alltid skulle klappa andras hundar. Carins nuvarande hund heter Leiha och är av rasen rhodesiern ridgeback. Det är en väldigt speciell ras. De vet vad de vill. Eftersom Carin är dansare i grund och botten, så har hon testat på hundsporten freestyle lite, hemma med sin hund . Fast Leiha tycker bättre om agility.
Man måste förtjäna en rhodesiern ridgebacks kärlek och jobba lite för den. Det är på deras villkor allt ska ske. När jag tränade med henne som liten valp, så fick jag se till att hon inte tröttnade. Vill hon inte, så går det inte – hon kan tacka nej till en köttbulle, om det inte passar, berättar Carin. Men har man väl förtjänat hennes kärlek, så är den gränslös och man har den för alltid. Hon och min man är mitt allt!
Hundintresset delar hon med kollegan Emelie. På caféet hjälper Emelies hund, labradoren Billie till med att se till att gästerna känner sig välkomna.

En vanlig dag
Jag börjar alltid dagen med att försova mig – alltid, skrattar Carin. Sen kastar jag på mig lite smink. Efter det väcker jag Leiha, som inte vill gå upp. Hon ligger kvar under täcket och sover. Hon är så morgontrött! När jag är helt färdigklädd med skor och jacka och allt, då får jag sätta på henne halsbandet i sängen och dra upp henne. Sen går antingen jag eller Emelie till bageriet och hämtar färskt bröd. Vi öppnar caféet klockan nio. De första gästerna börjar droppa in vid halv tio, för att äta lite frukost. Sedan ska lunchen förberedas och allt bakas. Vi bakar allting, utom brödet själva.

Coffee & friends

Till lunch serveras varje dag en sallad, en paj och en soppa. Tanken är att man ska kunna komma tillbaka varje dag och äta lunch och kunna hitta något nytt. Det finns även en stående meny. Sen är det full rulle hela dagen. Det är otroligt kul. Man får verkligen göra det man brinner för. Folk är så glada, trevliga och tacksamma att vi finns. I fredags kom två killar med en flaska champagne och sa – tack för att ni förgyller vår vardag!

Coffe & Friends
Vi har hela tiden sagt att det ska vara ett café för hundägare, så att hundägare trivs. Hundar bryr sig inte om hur det ser ut. Bara för att det är ett hundcafé, så innebär det inte att man inte kan ha mattor. Det är bara att man får tvätta dem en gång i veckan. Carin älskar att baka, men det är Emelie som står bakom designen av caféet. Emelie är i grund och botten inredare. All inredning har de köpt själva och målat om. Golv, tak och väggar. Att både Carin och Emelie har lagt ner hela sin själ i inredningen, märks tydligt och återspeglar en hemtrevlig miljö.
I en egen hörna hänger deras egen koppel collection. Den är utformad tillsammans med Tanja Fylking. Vi säljer även hennes schampo. Både halsband och koppel är tillverkade i Tärnsjö läder och är av ytterst bra kvalité, berättar Carin.

Coffe & friends
Man kan tro att huvud gästen skulle vara en pensionär, som kommer på dagen och fikar med sin hund. Men urvalet av gäster är otroligt blandat. Barn kommer hit efter skolan för att äta mellanmål och gosa med hundar. Vi har en person, som kommer med sin hundvalp varje vecka bara, för att socialträna. En mamma har gått här hela tiden med sin dotter, som från början var otroligt hundrädd. Första gångerna kunde man se hur hon skakade av rädsla, nu vågar hon t.o.m. klappa hundarna. Det förekommer även att människor går på date här.
Det roligaste är att möta alla glada tacksamma människor och att tänka – det här har vi skapat, avslutar Carin.

Maria Fabach

maria@vimeddjur.se

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Hoppa till verktygsfältet