Senaste nyheter
Hem / Hund / De tio vanligaste hundraserna i Svergie

De tio vanligaste hundraserna i Svergie

Svedea har listat vilka 10 hundraser som var populärast 2015.

De tio populäraste hundraserna 2015

  1. Labrador Retriever är intelligent och vänlig hund som gärna vill vara till lags. Den fungerar bra som t.e.x. ledar service och narkotikahund.
  2. Golden  retriver är en populär hundras som finns i många barnfamiljer. Den lämpar sig väl till t.ex. apportering, viltspår, lydnadsdressyr.
  3. Jämthund är en modig ras som används vid älgjakt.
  4. Tysk schäfer är en vallhund, men har många användningsområden. Den används flitigt inom samhällets olika tjänsteområden men passar också som familjehund förutsatt att den får tillräckligt mental och fysisk stimulans.
  5. Chihuahua långhårig är en kärleksfull hund och en trevlig sällskapshund.
  6. Shetland shepdog ofta kallad sheltie är en livlig hund som tycker om att arbeta och vara till lags. Det är en populär ras inom  lydnad, freestyle och rallylydnad. Passar som sällskapshund åt många människor.
  7. Cocker Spaniel är en jakthund, men rasens egenskaper som vänlig, alert och lätt för att lära gör att den också är en populär familjehund. En cocker spaniel har ett stort behov av närhet.
  8. Cavalier king charles spaniel är en sportig sällskapshund. Det är en sällskaplig, trevlig, modig ras som också passar till olika hundsporter.
  9. Staffordshire bullterrier är en sällskapshund som älskar att hänga med på det mesta. Rasen har ett stort behov av kärlek och närhet. Det är en glad, vänlig och energisk hund som sprider glädje.
  10. Flatcoated retriever är en aktiv, glad och livlig apporterande jakthund. Om den får tillräckligt med mental och fysisk stimulans får du som ägare en lugn och harmonisk hund i hemmet.

Skapad av Svedea

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet