Senaste nyheter
Hem / Hund / Djurförsäkring blir allt viktigare

Djurförsäkring blir allt viktigare

Denna artikel är skriven i samarbete med  försäkringsbolaget Svedea

bild sponsrad annons_Topdog

Människan har alltid haft husdjur. Djuren har funnits bredvid oss som hjälp i vårt arbete, men också för sällskap och nöje. I dag kan de fortfarande ha arbetsuppgifter, som under jakten eller hos Polisen eller Tullen. Men oftast är hundar, katter och andra djur familjemedlemmar.

Hund och katt ökar i dag stadigt i popularitet som sällskapsdjur. Men även ödlor och sköldpaddor är populära husdjur, framför allt i familjer där det förekommer allergier. Även kaniner, fåglar och smågnagare har fått en starkare status som familjemedlemmar.

Det är välkänt och dokumenterat att ett husdjur ökar välbefinnandet. Barn som har djur lär sig empati. Och äldre med hund blir mer aktiva, vilket leder till ett friskare liv och snabbare återhämtning vid sjukdom.

Om du ska skaffa ett husdjur är det dock viktigt att du i förväg vet vad du ger dig in på. Det är ett stort ansvar ett ha djur och det finns mycket att tänka på innan du tar hem en ny familjemedlem.

Försäkra djuret
Ett första steg när du skaffar ett nytt husdjur är att hitta en bra djurförsäkring. Det är en viktig aspekt i ett ansvarsfullt djurägande.

I dag bedrivs det en aktiv och mångsidig forskning inom djurhälsa. Detta gör veterinärvården allt mer avancerad. Något som är bra, då djuren får bättre vård. Men det innebär också en allt mer avancerad och kostsam vård. Därför är det väldigt viktigt att du som djurägare försäkrar ditt djur.

Det finns många sorters djurförsäkringar och eftersom veterinärvården blir allt mer avancerad så blir även försäkringarna mer invecklade. Ta dig tid, läs på och samla information om vilken försäkring som kan passa bäst för dig och ditt djur. Vissa hundförsäkringar har tex rörlig självrisk, andra har alltid en fast självrisk, vid veterinärvård

Förebygg sjukdomar
Visst värmer det i hjärtat när hunden eller katten får den där extra mumsbiten. Husse och matte känner att man gjort sin älskling extra glad. Du menar väl, men gör ditt djur en björntjänst. För många kalorier leder i slutändan till övervikt, inte bara hos människor. Detta är en stor anledning till ohälsa och sjukdomar bland djur.

Ett överviktigt djur lider i tysthet. Det kan inte säga nej till lite extra mat. Detta är något som du måste ta ansvar för. Se till att din familjemedlem får rätt kost i lämplig mängd. Men var också uppmärksam på förändringar hos ditt djur.

Planera noga
Tänk efter noga innan du skaffar ett husdjur. Ibland är saknaden efter sällskap väldigt stor. Ibland är det barnen som tjatar efter en kelgris. Men när det gäller djur är det inte tillåtet med några spontaninköp. Du ska kunna vårda djuret under hela dess livslängd.

Läs på och informera dig noga innan beslutet tas och välj ett djur som passar familjens levnadsvanor. Om ni inte är beredda på att gå ut i ur och skur med en hund, så är inte det något bra val. Men hittar ett ni ett djur som passar er kan det bli en älskad familjemedlem som skänker både glädje och kärlek i många år.

Visa att du gillar oss

Om Maria

Kolla in detta också :)

Annons: Djurförsäkring – en tryggare framtid för dig och ditt djur

Annons Det finns många sätt du kan ta hand om och bevaka ditt husdjur på, …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet