Senaste nyheter
Hem / Övrigt / Djurkul i Påsk

Djurkul i Påsk

Nu är det lov för de flesta skolbarn och ungdomar och det erbjuds många aktiviteter där man kan passa på att umgås med djur. Här är några exempel.

Skansen har just nu en husdjursskola för barn. Man får då lära sig hur man bäst tar hand om kaniner och marsvin. En perfekt liten minikurs för en blivande kanin/marsvinsägare kanske? Skansen erbjuder också tillfällen att vara med när de matar gråsälarna. Under tiden berättar djurvårdarna mer om gråsälen. För den som är intresserad av påskpyssel finns det pysselmaterial i skogens hus.

I Skånes djurpark kan man titta på kaninhoppning, man kan se kycklingar kläckas i kaninhuset i barnzoo. Barnen kan vara med i jakten på guldäggen som är en skattjakt.

På Nordens ark kan man titta när djurvårdarna matar och berättar om Snöleoparderna och Amurtigrarna. Följ med på en runda genom lantgården och mata några av lantraserna. Påskpyssel erbjuds där man kan bygga sin egen häxkvast.

Aquaria Vattenmuseum erbjuder en spännande äggjakt, följ vattnets väg genom den varma , mörka regnskogen och ut mot havet. Leta efter guldägg bland pirayor, pilgiftgrodor och hammarhaj innan du fortsätter ner i den kalla, fuktiga kloaken. Dom sista äggen hittar du nere i utställningen Sagolika Sjöhäst, kanske är det inte bara ägg som gömmer sig i pappa sjöhästs mage?! Om du hittar alla tolv guldäggen är du med och tävlar om ett årskort.

 I Slottsparken i Göteborg pågår påskaktiviteter hela veckan. Deras fågelskådning i Slottsparken riktar sig till barn och ungdomar. Målsman måste dock följa med. Djurskötare tar med besökarna med bakom kulisserna och låter dem följa med in i hagarna och hälsa på djuren.

Visa att du gillar oss

Om

Kolla in detta också :)

Kursserie om marsvin

Mia Winge – grundare av Marsvinshjälpen bjuder här på första avsnittet i hennes nätbaserade kursserie. …

Lämna ett svar

Hoppa till verktygsfältet